Nie ma dobrej pizzy bez dobrej oliwy. Na prawdziwej neapolitańskiej pizzy obowiązkowo musi znaleźć się dobrej jakości oliwa z oliwek extravirgin.

Nasze oliwy pochodzą z Ligurii, z rodzinnej firmy Olio Anfosso di Anfosso Alessandro e Alfredo, istniejącej na rynku od 1945 roku. Producenta wyróżnia tradycyjna metoda produkcji oliwy oraz innych produktów związanych z regionem Liguria, takich jak pesto con basilico genovese DOP czy pesto rosso.

Z szerokiej oferty Olio Anfosso wybraliśmy trzy gatunki oliwy o różnej charakterystyce, aby zaspokoić różne potrzeby i upodobania naszych gości.

Oliwa z oliwek extravergine DOP Riviera Ligure – Riviera dei fiori cultivar taggiasca to najbardziej ekskluzywna z oliw w gamie Olio Anfosso. Jest to oliwa z oliwek taggiasca uprawianych tylko i wyłącznie w gajach oliwnych Riwiery Liguryjskiej.

Odmiana Kolor Zapach Smak
100% oliwki taggiasca, pochodzące wyłącznie z regionu Riviera Ligure – Riviera dei Fiori złotożółty z lekko zielonym odcieniem doskonale zharmonizowany, z lekką nutą polnych ziół, karczochów i zielonych pomidorów łagodny i złożony, z delikatnym posmakiem niedojrzałych pomidorów, migdałów i karczochów. Wyczuwalne akcenty gorzkie i pikantne są dobrze zbalansowane

Oliwa TumaìExtravergine Monocultivar Taggiasca produkowana jest z oliwek odmiany taggiasca.

Odmiana Kolor Zapach Smak
100% oliwki taggiasca złotożółty z lekko zielonym odcieniem doskonale zharmonizowany, z lekką nutą polnych ziół, karczochów i zielonych pomidorów pełny i złożony, z wyraźną nutą karczochów i zielonych pomidorów

 

Oliwa Tumaì100% Italian wytwarzana jest z włoskich oliwek.

Odmiana Kolor Zapach Smak
100% włoskie oliwki złotożółty z lekko zielonym odcieniem doskonale zharmonizowany, słodki i lekko pikantny pełny i złożony, z delikatnie owocowymi nutami. Wyczuwalne akcenty gorzkie i pikantne są dobrze zbalansowane

N'Pizza - oliwa z oliwek Olio Anfosso

N'Pizza - oliwa z oliwek Olio Anfosso

N'Pizza - oliwa z oliwek Olio Anfosso

N'Pizza - oliwa z oliwek Olio Anfosso